VISITEM LA BIBLIOTECA JAUME FUSTER

Avui, per reforçar l'hàbit lector i el treball de Biblioteca a l'escola hem anat a visitar la Biblioteca Jaume Fuster de Gràcia. Hem participat a l'activitat "PETIT FUSTER, QUÈ VOLS SABER?"


La biblioteca que té el nom de Jaume Fuster per un senyor que es dedicava a la fusteria i li agradaven molt els llibres, està situada a la plaça Lesseps de Barcelona.

Quan hem arribat ens ha rebut la bibliotecaria, que ens ha acompanyat a  l'àrea infantil de la Biblioteca on teníem l'activitat preparada.


Ens hem dividit en cinc grups, el Lila, el Taronja, el Verd, el Fúcsia i el Blau i, tots junts hem recordat les normes de la biblioteca i hem respost unes preguntes que ens ha fet. 

Recordes tu a quin grup estaves?

Havíem de posar una V si la resposta estava malament i uns M si era correcta.
. Els germans petits no poden entrar a la biblioteca    V
. A la biblioteca no es pot menjar   V
. A la biblioteca només hi ha llibres   M
. Amb el carnet pots comprar els llibres de la biblioteca   V
. A la biblioteca et pots divertir   V
. Quan acabis el conte el deixes als carros    V

(Ups, ara no sé si ho fet bé!)

En una taula molt ben preparada teníem tot el que es pot trobar en una biblioteca: Llibres, Contes, Cd's de música, Pel·lícules, Jocs de taula, Revistes i també Jocs per a la Play, Wii,...


També ens ha explicat un conte, "El lloc més meravellós del món", de Jens Ressmus. Hem estat molt atents i segur que encara ens n'enrecordem i podem explicar-lo. Us atreviu?Ens ha explicat que a la Biblioteca Jaume Fuster hi viuen els Petits Fusters i que amb la nostra ajuda els podíem trobar. Per això hem hagut de buscar:
- El grup fúcsia ha buscat un llibre de per fer un pastís. A la secció de cuina hem trobat el llibre i el primer fuster.
- El grup lila, un llibre del cos humà. - El grup blau, un llibre d'endevinalles.- El grup taronja, un d'informació sobre les papallones. Estava a la secció de peixos.- El grup verd un llibre sobre taurons i balenes.I sí, ho hem aconseguit, hem trobat els cinc fusters que ens han donat l'oportunitat de descobrir aquells llibres que més ens agradaven de la biblioteca.Els llibres que hem anat consultant, els hem anat guardant al carro. Els bibliotecaris saben on va cada llibre i ells són els encarregats de guardar-los. Ai, si els guardéssim nosaltres... No sé si trobaríem cap llibre al seu lloc!


El que no ens ha quedat massa clar és com havíem de deixar els llibres al carro. Què us sembla, ho hem fet bé?


Abans de marxar, ens han explicat què havíem de fer si ens volíem endur un llibre de préstec a casa. Sabeu que podem endur-nos els llibres a casa i tenir-los durant un mes per llegir-los tranquil·lament? Això sí, cal tenir el carnet de la biblioteca.Ah, i un cop llegits, també sabem ja com tornar-los.


Sabeu què és el que més ens ha cridat l'atenció de la biblioteca? Doncs un semàfor. Sí, sí, un semàfor que avisa del soroll que fem. Quan estem en silenci, el tenim vermell. En canvi, si cridem o movem les cadires fent molt soroll, es posava de color verd.


Comentaris

 1. Soc Aleix les papallones son insertes el semáfor es posaba verd quan estén en silenci i es posaba vermell quan feiem soroll

  ResponElimina
 2. Molt bé Aleix.
  I encara hi ha més coses.
  Que et sembla el nom de la bilbioteca?
  I les preguntes de VERITAT i MENTIDA, ho he fet bé?

  ResponElimina
 3. La bibioteca no esta a gracia soc la aida

  ResponElimina
 4. Up! Sí que está a Gràcia, Aida, sí.

  ResponElimina
 5. Diu la mama que si es gracia mequivocat

  ResponElimina
  Respostes
  1. La biblioteca es diu Jaume Fuster

   Elimina
  2. Sí, es diu Jaume Fuster. I qui era en Jaume Fuster? Un fuster a qui li agradaven molt els llibres? O potser no?
   Ho recordeu?

   Elimina

Publica un comentari a l'entrada