ENS FEM GRANS I CREIXEM SANS

 Avui a l'escola ha vingut al Marta, de NUTRIMSALUT a fer-nos una xerrada que hem trobat molt i molt interessant.


Ells és infermera i ens ha parlat de com ho de fer per fer-nos grans i créixer sans.

Hem parlat dels ossos, de les articulacions i dels músculs. 

Sabieu que tots tenim el mateix número d'ossos?  La Núria és baixeta i el Víctor molt més alt. Tot i això, els dos tenen 206 ossos.Ens ha dit que hem de prendre molt calci per tenir uns ossos forts i saludables. Ah, i també ens ha dit que el calci es troba en la llet, el formate i tots els productes lactics així com també en les avellanes, el pa integral, el vegetals (enciam, bledes,...) i el petix petit.

També ens ha ensenyat com rentar-nos les dents. Ens ha presentar la piràmida de l'activitat física, que no coneixíem. En la base d'aquesta piramide trobem el que més hem de fer, com córrer, saltar, jugar, anar en bicicleta... A la part més alta troven el que és més perjudicial per nos altres i cal controlar, l'ús de les tablets i les dispositius electrónics.La Marta ha portat un esquelet i tots l'hem ajudat a muntar-lo.

I també ha portat ossos de diferents animals per tal de poder-los tocar, veure com son i endevinar de quin animal podrien ser: un crani de porc, el crani d'un ocell, el fèmur d'una vedella,...
Ah, i per acabar hem fer moure les articulations al ritme de la música.

Comentaris